TÜRKİYE TİYATROLAR BİRLİĞİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ - 10 OCAK 2011/ANTALYA

4 Aralık 2010'da 15.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nde Türkiye Tiyatrolar Birliği Genel Kurul'u gerçekleşti. Bu genel kurulda alınan kararlar doğrultusunda bir yürütme kurulu belirlenmiş ve yürütme kurulunun Ocak ayında Antalya'da  toplanılması için karar alınmıştı. İşte alınan bu karardan dolayı 10 Ocak 2011 tarihinde  Antalya Falcon Otel'de Antalya Bölge Tiyatrosu'nun organizesi ile Yürütme Kurulu toplandı.

Bu toplantıda her birinden 2-3 tiyatro topluluğunun sorumlu olduğu;
Üniversite, Eğitim, Örgütlenme, Festival ve Buluşma, Sanatçı-Seyirci, Mali İşler, Yayın ve İletişim başlıkları altında komisyonlar oluşturuldu ve yapılabilecek ilk çalışmalar belirlendi.

Festival ve Buluşmalar başlığı altında yapılan görüşmeler sonucu Türkiye Tiyatrolar Birliği'nin hayata geçireceği;
27 Mart - 10 Nisan tarihleri  arasında 17. Bartın Tiyatro Festivali
Nisan 2011 veya Mayıs 2011 tarihinde 2. Antalya Tiyatro Festivali
Temmuz 2011 veya Ağustos 2011 tarihinde 5. Türkiye Tiyatrolar Buluşması'nın ön çalışmaları ve yapılabilecek benzeri çalışmalar belirlendi.

Ayrıca Kasım ayında TAKSAV tarafından gerçekleştireceği 16. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'ni her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Tiyatrolar Birliği sahipleneceği ve destekleyeceği karalaştırıldı.

Bütçe konusunda üye tiyatro topluluklarının aylık katkıları ve miktarları belirlendi. Ayrıca yapılabilecekler konusunda öneriler değerlendirildi.

Türkiye Tiyatrolar Birliği tüm bu festival ve buluşmalar dışında gerek bölgesel gerekse genel ortak projeler üretmesi konusunda çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Bir sonraki Türkiye Tiyatrolar Birliği Yürütme Kurulu toplantısının Nisan ayında 17. Bartın Tiyatro Festivali kapsamında Bartın'da yapılmasına karar verildi.

Ek gündem olarak da Ne yazık ki şu kısa süreçte sanat alanında gerçekleşen olumsuzluklar üzerine bazı kararlar alınmış ve bildirgeye konulmasına karar verilmiştir.

Tiyatrolara saldıran ve buna kayıtsız kalanları kınıyoruz...

Daha önce heykele tükürme konusunda deneyimli  bu seferde Kars'daki Mehmet Aksoy heykeline "nedir bu ucube" diye bağırma densizliğine giren sanat ve sanatçı karşıtı zihniyeti kınıyoruz...

Bursa Tayyare Kültür Merkezi'ni tiyatro topluluğuna, oyuna hatta oyunun yazarına göre keyfi olarak tahsis eden ayrımcı zihniyeti kınıyoruz...

'Öyle Bir Geçer Zaman ki' ve 'Muhteşem Yüzyıl' dizilerinin setlerini basmaya yada protesto etmeye kalkan gerici-ırkçı zihniyeti kınıyoruz...

Yine çevre ve tarihi doku noktasında; Allionai'daki Su Perisi'nin sular altında kalmasına onay veren ve Bartın/Amasra bölgesine Termik Santral yapmaya kalkışan aynı doğa ve tarihi doku düşmanı zihniyeti kınıyoruz...

Türkiye Tiyatrolar Birliği olarak tüm bu kınamaların hem takipçisi hem de her alanda direnişçisi olacağımızı da bildiririz.

Türkiye Tiyatrolar Birliği
Yürütme Kurulu